Acupunctuur gouda
guppen gouda

Shiatsu massage

Shiatsu is een Japanse drukpuntmassage die erop is gericht de energie van het lichaam weer in evenwicht te brengen. Shiatsu betekent vingerdruk; het wordt voornamelijk met de duimen toegepast. Door plaatselijk druk uit te oefenen op de tsubopunten (acupunctuurpunten) van een energiebaan (meridiaan) worden blokkades opgeheven. Hierdoor herstelt de energiestroom zich, u ervaart dat als rust en ontspanning. De behandeling werkt lang door – het effect kan dagenlang voelbaar zijn.

Shiatsu wordt door mij gegeven op de blote huid waarbij u uw ondergoed aanhoudt. In een warme ruimte ligt u toegedekt met handdoeken en indien nodig een deken.

Shiatsu werkt óók preventief en is er ook voor iemand die zichzelf even rust gunt.

In principe kan shiatsu bij allerlei gezondheidsklachten worden toegepast waarbij het energie-evenwicht verstoord is.

De effecten van shiatsu kunnen zijn:

  • Verzachtend; verlichting van pijn, verruiming van de bewegelijkheid en verbetering van de organische functies.
  • Herstellend; gericht op herstel van de aandoening en van de energiebalans.
    Shiatsu bevordert de natuurlijke geneeskracht van het lichaam zelf. Dit stimuleert tevens het proces van bewust worden en verantwoording nemen voor de eigen gezondheid.
  • Preventief; door herstel van de energiebalans, waardoor organen beter gaan functioneren, kunnen klachten voorkomen worden. Een verstoring van energie wil nog niet zeggen dat iemand ziek is; het kan wel het voorstadium van een ziekte zijn (pre-klinische fase).